sreda, 30. november 2011

Še vedno me grizejo ....

mučijo, žvečijo, iritirajo,......presneti korzetki za gležnje. Ampak....3/4 sem že naredila. Ampak kaj, ko imam toliko idej za druge stvari, da prehitevam samo sebe.
Za prijetno novoletno darilo bi lahko prijateljicam, mamam, sestram, pravim puncam podarili medaljonček. Kaj pravite?

 Ali pa kaj preprosto ljubkega:

Presenetite tokrat svoje drage z unikatnim darilom.

sreda, 23. november 2011

Še dober teden je....

......do prazničnega decembra. Spet bomo kupovali darila, spet bodo postavljene stojnice, vse se bo bleščalo v lučkah, božički, dedkimrazi, službeni zaključki, vonj po kuhanem vinu, oh komaj čakam. Obožujem december.
Letos bom svoje najbližje obdarovala z ročnimi izdelki. In ker se že pripravljam na veliki okrogli december in ker mi tisti korzetki za gleženjčke parajo živce sem naredila nekaj okroglega. Sedaj se vržem ponovno v korzetke....
Kaj boste pa vi podarili svojim najdražjim?
Mogoče tole:


torek, 22. november 2011

Kje se mudim zadnje čase

Pred dobrimi tremi leti sem naletela na zanimiv kos "nakita".
Res me je presunilo in zdelo se mi je tako komplicirano, tako drago, tako WAUUUUU. To moram imeti.....ne še bolje, to moram znati narediti. Takrat sem začela svoj pohod do te tehnike. Nekaj izdelkov v tem stilu, ki pa so popolnoma moja kreacija in moj vzorec ste že lahko občudovali. Ampak.....lahko naredim kaj tako posebnega?! Seveda.....se že vrti med mojimi prstki. Vendar je dela zeloooooo veliko. Od takrat tudi razumem ceno tega izdelka. Neprecenljivo.

V pričakovanju korzetkov za gležnje in roke.....stay tuned ;)

ponedeljek, 14. november 2011

Ponedeljek,

danes pričnem z vodenjem delavnice izdelovanja nakita. Zgodilo se bo v Celju..... http://www.ustvarjalnisvet.si/ustvarjalne-delavnice/celje
Zelo sem ponosna, da bom svoje znanje in raziskave predala naprej in lahko občudovala kreativne ideje mojih tečajnic.

Kljub tremi pred delavnico pa mi nekateri projekti med vikendom kljub vsemu niso dali miru. Spet sem zavihtela iglo in nastalo je nekaj novih izdelkov.

 Vsi moji izdelki so izdelani ročno.  Lahko jih naročite tudi v drugih barvnih variantah. Pišite mi na mrunikati@gmail.com. 

sobota, 12. november 2011

No pa začnimo...

Zopet jem zarečeni kruh.....jaz pa že ne bom pisala bloga. Ampak me je moja kreativna vnema prisilila v dobro pojedino. Tako, odločitev je padla in začela sem izdelovati ročne izdelke, ki jih tudi prodajam. V ta namen vsem, ki bi jih želeli kupiti: pišite mi na mrunikati@gmail.com. Vesela bom tudi raznih idej, predlogov, kritik, mnenj,....

Vedno je najprej zgodbica, potem pa še nekaj slik.
Vse se je začelo v najstniških letih,....ampak takrat še niso obstajale dobro založene trgovine s perlicami......takrat se je porodila želja.
Nadaljuje se z nastopom službe, kjer moram biti  brezhibno urejena. Moje asterološko znamenje mi poveljuje, naj bom vedno nekaj posebnega. Pa sem se okitila z nakitom, ki sem ga izdelala sama. Nato so me sodelavke, prijateljice,.... pritiskale, naj še za njih naredim kakšen kos, pa sem jim vedno odgovarjala, da verjetno nebi plačale takšno ceno, kolikor je moje delo vredno.
Z rojstvom moje hčerke pa so se ideje začele kopičiti tako, da so mi skoraj začele uhajati iz glave.
Začela sem študirati razne tehnike......žička, perlice, kvačkanje, klekljanje, pletenje, oki čipka. No in slednja me trenutno drži najbolj. Pa poglejno kaj se skriva v moji zbirki.....